Privé training

Privé training

Door de jaren heen is het publiek massaal naar de voetbalstadions gekomen voor speler persoonlijkheden als Messi, Cristiano Ronaldo, Cruijff en Maradona. Het publiek komt niet voor onpersoonlijke ballen-inleveraars. Niet alleen de speler persoonlijkheden sterven uit, ook de goalgetters en spelers met ideeën en creatief vermogen worden steeds zeldzamer.

Attractief voetbal staat of valt juist met goede ideeën, creativiteit en improvisatievermogen van de spelers. Wat ik vaak zie in de praktijk, is dat kinderen bij wedstrijden en trainingen vaak geïnstrueerd worden tot allerlei opdrachten. De term die mij vaak doet verbazen is overspelen. Het ontwikkelen van de individuele speler gaat in methodische stappen. Spelers tot 11 jaar moeten in mijn beleving 80% bezig zijn met hun individuele ontwikkeling aan de bal en 20% bezig zijn met het belang van het team. Ik heb een seminar bijgewoond van Patrick Ladru (een trainer die diverse functies binnen de jeugdopleiding van Ajax heeft gehad) en hij zei ooit de legendarische woorden “Je kan de dribbelaar er wel uithalen maar na een bepaalde leeftijd er nooit meer instoppen”. Ik vergeet deze woorden nooit meer. Wat hij daarmee wil zeggen is: laat kinderen vooral op jonge leeftijd lekker pingelen en zich individueel ontwikkelen want dan leren ze het best. Het leren samen spelen kan altijd nog bijgeschaafd worden.

Waarom techniektraining?

Door techniektraining neemt het balgevoel in beide benen toe. De techniektraining bestaat uit zeer gevarieerde oefenvormen waarbij de uitvoering centraal staat. Daardoor ontwikkelt de speler sterk zijn handelingssnelheid. Bij Voetbalacademie Krind vinden wij het belangrijk dat al onze spelers alle gedeelten van de voeten leren gebruiken en ontwikkelen. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een goede traptechniek gaat hierdoor in een latere fase van de ontwikkeling veel gemakkelijker. 

Huiswerk

Bij onze techniektraining krijgen de spelers huiswerkopdrachten. Wij vinden het belangrijk dat onze spelers de geleerde technieken thuis oefenen. Door elke dag 15 minuten zelfwerkzaam te zijn gaat de basistechniek met sprongen vooruit.

Oefening baart kunst.